בלט דיסק

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

03/01/2003 | 15:59 | מאת: צחי

שלום, שמי צחי ואני בן 27 נשלחתי ל CT לאחר התקף כאבים בגב תחתון וגרירה של רגל ימין .הודה לך אם תוכל/י לתרגם לי את הממצאים של בדיקת ה CT לעברית פשוטה ולומר מהם המשמעויות . להל"ן הממצאים : פרסטזיות בירך ימין . בגובה L2-3 - בלט דיסק קל ללא לחץ על השק הטקלי. בגובה L3-4 - לא נראה בלט דיסק או מקור ללחץ , אך השורש L3 מימין נראה תפוח יחסית . בגובה L4-5 - בלט דיסק הקפי עם אימפרסיה קלה על השק הטקלי . בגובה L5-S1 - בלט דיסק אחורי מרכזי עם אימפרסיה קלה על השק הטקלי . אין עדות לממצא פרה-ספינלי . תודה.

בלט דיסק משמעו שהדיסקוס שבין החוליות שבדרך כלל צורתו כצורת כליה כלומר חלקו הקדמי קעור מעט הופך להיות בעל צורת אליפסה או כדור. החלק הקדמי בולט מעט קדימה. קדמית לדיסקוס נמצא השרוול של חוט השדרה( זה השק התקלי ) . בינו ובין הדיסקוס יש בדרך כלל שכבת שומן. כשהדיסק מגדל כרס ( הבלט ) נוגעת זו בשרוול ושכבתהשומן שבינהם מתדקקת. ממצא זה אינו מעיד בהכרח על בעיה שכן בלט של דיסק מוצאים באחוז ניכר מאד של אנשים שעושים להם בדיקת מ.ר.י מבלי שיהיו להם כאבים כלשהם. בדיקת דימות יש לה משמעותרק אם יש מתאם בין ממצאיה ובין הממצא הקליני. במקרה שלך יש מתאם מסויים והוא שורש L3 מימין תפוח מעט וכאב הקורן לרגל. שרש L3 מעצבב אתהצד הפנימי העליון של הירך. אם הכאב הורגש שם יש מתאם אם הכאב הורגש בצד חיצוני של הירך או בצד האחורי וכן בשוק -אין מתאם.

מנהל פורום אורתופדיה