קיפוסקוליוזיס מולד

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

03/01/2003 | 01:17 | מאת: נפתלי

שלום דר' מה שלומך? שמי נפתלי בן 29 הסובל מבעיית קיפוסקוליוזיס מולד ( שלא טופל במשך השנים כמו למשל חגורות וכו' ) ראשית רציתי לשאול ממה נובעת הבעיה המולדת ? האם בעתיד ישנו סיכוי שילדיי יהיו עם קיפוסקוליוזיס ? איפה ישנו חומר קריאה בעברית בנושא ? האם הרפואה כיום מציעה ( עקב גילוי הגנום ,או אולי הורמון גדילה ספציפי שימשיך את פעולת ההתפתחות הנורמטיבית )ריפוי מלא לנושא ( כמובן בהתייחס לגילי ) ? ישנו מנתח בארץ שעוסק בניתוחים בנושא ורציתי לשאול האם לפי שיטתו ( או ניתוח בכלל ) היא תשובה סופית למראה החיצוני ? והאם כיום לפני אותו ניתוח כשגובהי 1.48 ישנו סיכוי שאגבהה משמעותית ? מה הסיכון בניתוחים מהסוג הזה ?ומה כדאיותו ? ( אני עומד לפנות לבצע את הניתוח ) האם ישנם מנתחים בחו"ל מומחים יותר מאשר בארץ ( לא שאני חושב שבארץ הידע והרמה או הניסיון פחות ) לביצוע ניתוחים מהסוג הזה ? אבקש את סליחתך דר' על שאלותיי הרבות ואשמח מאווד באם ותשיב לי על כולן מקווה שתבין לליבי בתודה מראש נפתלי

הסיבה למחלה אינה ברורה. גם הקשר הגנטי שלה לא ברור והוא קלוש . אפילו אצל תאומים זהים המחלה מופיעה בדרך כלל רק אצל אחד מהם ונדיר מאד למצא קרובי משפחה אחרים במשפחות של פגועים בעקמת מולדת. הניתוחים לעקמת מולדת הנם מארבעה סוגים איחוי אחרוי,איחוי אחורי וקדמי, איחוי לוחית גדילה וכריתה של "חצי חוליה" .לא ברור לי על איזהמהם אתה שואל. באופן טבעי תמצא בחו"ל מנתחים עם נסיון הרבה יותר גדול מאשר בארצנו עםזאת יש גם כאן כמה מנתחי עתירי נסיון בטיפול בבעיה. הזמן הנכון לניתוחי עקמת מולדת הוא לפני תום תהליך הגדילה לגובה ולכן במקרה שלך אני תמהה על כוונתך להנתח שכן כיום זה כבר לא כל כך משנה אלא אם כן קיימים שיקולים נוספים עליהם אינך מספר. בדרך כלל נזהרים מלבצע תקון משמעותי של עקמת מולדת מחמת הסכה לפגיעה בחוט השדרה (שיתוק )

04/01/2003 | 23:16 | מאת: נפתלי

ראשית תודה לך דר' על תשובתך ולעניינו כבודו כתב כי הדבר נדיר אז רק להגב את תשומת לבך לכך שאני בן 7 במשפחה כשלפניי נולדו תאומים בן+ בת עם עכמת ואני שנולדתי 3 שנים מאוחר יותר גם לקיתי במחלה ( כולנו מולד )מדוע איפה הסיבה לכך? כיום אני מבקש להתנתח בגלל גובהי מבחינה הסטטית (בלבד )עם מנתח מהתחום מבי"ח מאיר ושאלתי האם בגילי זה ישנו סיכון גבוהה לשיתוק ח"ו ? שנית מי הם המנתחים בחו"ל שמומחים לניתוח ספציפי זה ? ומה רמת ההצלחה בגיל שלי (29) ?האם ישנו מנתח ישראלי שביצע ניתוחים מסוג זה ואפילו מסובכים יותר עם רמת הצלחות גבוהה ? ומיהו ? בתודה מראש נפתלי

מנהל פורום אורתופדיה