מה הסיכון בהחלפת כתף אטומית לעומת הפוכה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

09/04/2018 | 22:19 | מאת: ורדה

אני עומדת לעבור ניתוח להחלפת כתף לאחר שבר ללא איחוי וכבר יש לי פלטינה שלא עזרה. הדילמה היא בין אטומית להפוכה. אשמח לדעת מה אחוזי ההצלחה בכל אחת מהאופציות ומה הסיכונים. תודה

אין כתף אטומית אתה מתכוון כנראה להחלפה רגילה לעומת החלפה הפוכה יש כמה סוגי החלפה רגילה : 1. חצי החלפה( החלפה רק של הראש בלי לגעת במשטח המפרקי הגלנואידי( שהוא בולט מעצם השכמה). 2. החלפה מלאה בה מחליפים הן את ראש עצם הזרוע והן את המשטח הגלנואידי. 2-א ציפוי מחדש של הראש .2-ב כריתת הראש והחלפתו ב "גבעול" מתכת. החלפה הפוכה עושם כאשר יש נזק ניכר לשרירים וגידי שרוול המסובבים. וכן בעקבות כשלון של החלפה רגילה. כשמדובר בפגיעה במפרק עצמו עדיף החלפה רגילה

מנהל פורום אורתופדיה