בלט דיסק

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

02/01/2003 | 16:56 | מאת: אלי

האם כתוצאה מהרמת משקל כבד או הרמת משקל בצורה לא נכונה עלול להיות בלט דיסק בחולי l4 l5 . האם קיים סעיף נכות מתאים לפגיעה זו ואם כן מהי דרגת הנכות שמתאימה למצב זה תודה

אכן עלול דרגת הנכות אינה נקבעת על סמך הממצא של בלט דיסק אלא על פי מידת המגבלה התפקודית ובמיוחד הגבלת הכיפוף של עמוד השדרה המתני. הדרגה המקסימלית היא 30%

05/01/2003 | 16:08 | מאת: אלי

בעקבות הממצא הרופא הצבאי נתן פטור מהרמת משקל עד 12 ק"ג. האם הגבלה זו היא הגבלה תפקודית ? והאם היא מזכה בדרגת נכות ?

מנהל פורום אורתופדיה