ספונדילוליזם

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

30/12/2002 | 23:23 | מאת: טל

מזה כשנה אני סובלת כאבים יומימיים בגב תחתון/עצם הזנב מלווה בלחץ על האגן(צד שמאל). אני עוסקת בפעילות גופנית יומיומית,אניי בת 28. על סמך צילומי רנטגן-אני סובלת מספונדילוליזים. לדיברי האורטופד עלי לעשות פיזוטרפיה ולקחת משכך כאבים-אשר לא הועילו! האם יש לך לחדש ע"מ לשפר את איכות חיי?

ראשית יש חשיבות על איזה חוליה מדובר. בכל מקרה במידה שהטיפול עד כה לא הואיל הצעד הבא הוא טיפול באמצעות מחוך מסוג TLSO למשך 8 חדשים. היה וגם זה לא יעזור הצעד הבא הוא טיפול בניתוח והאופציות הן במידה שהחוליה הפגועה היא L5 איחוי של חוליה זאת עם חוליה שמתחתה. במקרים מסויים נתן לביצוע איחוי של הפגם בלי לאחות חוליות זו לזו.

מנהל פורום אורתופדיה