שאלות לד"ר

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

30/12/2002 | 01:33 | מאת: עינת

ד"ר שלום, אני בת 29 ויש לי 2 בעיות אורטופדיות 1. כבר 6 שנים אני סובלת מדלקת בגיד של פרק כף היד השמאלית הדבר מגביל אותי בתנועת פרק היד ויש לי כאבים מידי פעם (יש תקופות שלא כואב ויש תקופות שהכאבים ממש חזקים) ניסיתי לטפל ע"י אולטראסאונד שהומלץ לי ע"י אורטופד שפניתי אליו וכן ע"י רפואה אלטרנטיבית-דיקור סיני. שום טיפול לא עזר לי. מה הטיפול המומלץ לבעייה מסוג זה? קראתי שיש טיפול מאוד יקר שעושים אותו באופן פרטי האם זהו הטיפול היחיד? אני מקווה שתוכל להמליץ לי על טיפול ושזו לא מגבלה שאאלץ לחיות איתה. 2. לפני כשנתיים התגלה אצלי בלט דיסק בחוליה שבגב התחתון אשר קרה ככל הנראה מפעילות גופנית מאומצת לאחר תקופה ארוכה שלא התעמלתי. בהתחלה סבלתי מכאבים נוראיים במשך תקופה קצרה וכמעט ולא יכולתי לזוז בהמשך זה עבר לי אבל במשך כל השנתיים האלו אני מרגישה באופן די קבוע אי נוחות באזור(כאב קל שמתגבר לאחר מאמץ). האורטופד שפניתי אליו אז אמר לי שזה ככל הנראה יעבור והמליץ לי על הליכה ושחייה. שאלתי אלייך: האם זה יעבור אי פעם? האם זה יכול להחמיר ולהגיע לדרגה של פריצת דיסק? מה הטיפול המומלץ? מצטערת על האורך ניסיתי לפרט לך כמה שיותר ע"מ שתוכל לענות לי בהתאם. תודה רבה על עזרתך, עינת.

1. מהו הגיד המדובר?. בדרך כלל בבעיה מסוג זה הפתרון הוא בניתוח ולא בהוקוס פוקוס יקר. 2. בלט דיסק הנו לעיתים די קרובות ממצא "נורמלי" כלומר מחושייך, יתכן מאד, נגרמו על ידי סיבה אחרת. מהי הסיבה ? - יש למצוא.

מנהל פורום אורתופדיה