עזרה בפענוח תוצאות MRI כתף

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

10/02/2018 | 21:00 | מאת: שולמית

שלום דוקטור , אני בת 62 , ביצעתי MRI לכתף הגורמת לי כאבים לאחרונה ( 3 חודשים לערך ) , אציין שרמת הכאב משתנה מתקופה לתקופה . התוצאות : קרע בעובי מלא של הגיד סופרה ספינטוס התרחקות כ 6 מ"מ בין הקצה ל GT. יתר הגידים RC נראים שמורים. הגיד ביצפס בעובי תקין ובתוך התעלה ביציפיטלי. שינויים אוסטאוארטריטיים בינוניים במפרק ACJ. מעט נוזל יתר במפרק גלנוהומרלי ובבורסה SD. אטרופיה קלה של השריר סופרה ספינטוס . אשמח להארה בעניין פענוח התוצאות , וכמו כן באם נושא הנ"ל מצריך ניתוח ? בתודה מראש , ושבוע טוב !

שריר הסופרהספינטוס הנו אחד קבוצת שרירים הנקראים "השרוול המסובב" שיחד מפעילים את הכתף . קרע שלו מחליש את הכתף ושהקצה הקרוע הולך ומתרחק מנקודת האחיזה שלו יש סכנה שראש עצם הזרוע יחרוג ממקומו. העובדה שיש אטרופיה קלה של השריר מבשרת רעות שכן אם האטרופיה תחמיר כבר לא ניתן יהיה לטפל בניתוח בו תופרים את הגיד הקרוע ויהיה צורךלבצע החלפה של המפרק

מנהל פורום אורתופדיה