שאלה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

28/12/2002 | 18:53 | מאת: ניר

האם יכולה להיות דלקת בגב? דלקת בגיד או בשריר שמשפיעה על העצב בגב? האם זה יכול להקרין לרגל? האם היא יכולה להימשך מספר חודשים מבלי לכאוב מאוד?

לא לא יכולה להיות. השימוש במילה דלקת הוא מטעה. בדרך כלל מתכוונים לומר שיש תגובה דלקתית של שרש עצב כתוצאה ממחלת דיסקוס. זו אינה דלקת דוגמת דלקת פרקים או מורסה אלא תגובה הדומה בכמה מאפיינים לדלקת ומגיבה לתרופות נוגדות דלקת. יכול הלהיות גם תגובה דלקתית כרונית של הקרום העוטף את חוט השדרה הגורמת ליצירה של צלקות מקומיות ולחץ על שרשי עצבים ובעקבות זאת לכאב.

מנהל פורום אורתופדיה