ברכיים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

28/12/2002 | 15:44 | מאת: אילנה

שלום, אני סובלת מחוסר סחוס בברך ימין, העצמות נשחקות זו בזו. עברתי טיפולים פיזיותרפיים וכרגע אני עוברת טיפולי אולטרהסאונד, אך אני לא מרגישה שינוי משמעותי. גילי מעל 50 ומשקלי בערך 80, גובהי 1.68 מ', אמרו לי שעלי לרדת במשקל - האם רק כך אוכל להקל על הברך? איזה סוגי התעמלות יכולים להועיל לי? תודה.

28/12/2002 | 16:40 | מאת: קובי

שחיה, שחיה ושחיה הכי טוב בעולם בדוק !!!!!!!

אין ספק שירידה בממשקל היא הגורם הבודד היעיל ביותר במקרה כמו שלך. אשר לחיזוק שרירים עליך לחזק את השרירים שמסביב לירך כלומר מישרי הברך ומכופפיה.

30/12/2002 | 18:14 | מאת: אילנה

תודה לד"ר אסא לב -אל בתשובתך, אני לא מבינה את משמעות המילה "מישרי הרגליים", למה הכוונה? שמעתי שיש חומר לשפור הסחוס, החומר מיוצר "מכרבולת של תרנגולת" שמזריקים לברך. האם יש אמת בכך? תודה

מנהל פורום אורתופדיה