פענוח mri בגלל כאבים ברגל

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

17/01/2018 | 18:48 | מאת: נוגה

שלום, ראומטולוג שלח אותי לmri בגלל כאבים ממושכים ברגל בלי אבחנה חד משמעית ואלה התוצאות: 1 .נגע אינטראמדולרי קטן במימדים של 9*6*4 מ"מ, בעל אות בינוני נמוך בערכי T1 FSE וגבוה בערכי SENSITIVE WATER ,לא נצבע לאחר הזרקת גדוליניום וממוקם בגוף החוליה של S4 .התהליך יכול להתאים .INTRAOSSEOUS BENIGN NOTOCHORDAL CELL TUMOR -ל 2 .מלבד הנ"ל לא הודגם ממצא פתולוגי נוסף במבנה הגרמי, במפרקי הירכיים, בסימפיזיס פוביס או ברקמות הרכות. 3 .ציסטה קטנה במימדים של 7*6*5 מ"מ באספקט האנטרולטרלי ימני עליון של הנרתיק, יכול להתאים ל- CYST DUCT GARTNER. התור שלי אליו עוד חודש ואני אשמח לדעת מה זה אומר בינתיים. תודה

ככל הנראה מדובר בממצא מקרי שאין לו קשר לכאב ברגל. הממצא הוא שפיר אבל חשוב להבחין בינו לבין גידול שנקרא כורדומה . את צריכה כאן יעוץ של אורתופד שעוסק בגידולי עצם וברדיולוג( רנטגנולוג) מומחה למחלות של השלד

מנהל פורום אורתופדיה