אוסטובלסטומה , כונדרובלסטומה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

09/01/2018 | 17:20 | מאת: דין

אשמח להמלצות לגבי רופאים מנתחים

אוסטאובלסטומה וכונדרובלסטומה זה שני ספורים שונים עם טכניקות טיפול שונות.

09/01/2018 | 17:28 | מאת: די ן

אשמח אם תוכל לפרט קצת יותר על שני האבחנות בסופו של דבר אילו שני השערות כתוצאה מבדיקת MRI נכון לעכשיו ממתין לתוצאות בדיקת CT

אין שום דמיון בין שני הגידולים ואינ נמצאים עלא ותה רשימה של "אבחנה מבדלת" כונדרובלסטומה הנו גידול של ילדים וקורה בדרך כלל בקצוות של עצמות ארוכות או בבליטות שונות היוצאות מן העצמות ( באנאטומיה נאמר באפיפזות ובאפופיזות). מקור הגידול הנו תאים יוצרי סחוס ש"נשרו" מלוחיות הגדולה וממשיכים לגדול באופן עצמאי. אוסטאובלסטמה הנו גידול בעיקר של חוליות עמוד השדרה ועצמות ארוכות על פי רוב אצל אנשים בעשור השלישי לחיים והמראה שלו בצילום רנטגן ( ובודאי בצורות דימות משוכללות יותר שונה לגמרי. שנימי הגידולם הנם שפירים .

11/01/2018 | 14:40 | מאת: דין

אוסטובלסטומה זאת היא ההבחנה , מהוא הטיפול הסטנדרטי?

ניתוח לדרגה 2 ו-3 . לגבי דרגה 1 מעקב וניתוח לפי הצורך.

11/01/2018 | 17:11 | מאת: דין

לאחר איזה בדיקה ניתן להעריך באיזה שלב נמצא הגידול ?

CT

מנהל פורום אורתופדיה