תחושת שריפה ברגלים וכאב באמצע הגב

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

11/12/2017 | 09:01 | מאת: מורני

שלום רב אני סובלת כבר מעל חודש מכאב באמצע הגב ותחושת שריפה בכפות ידיים ורגליים, בשבוע האחרון תחושת השריפה רק בכף רגל שמאל. EMG תקין תוצאות MRI צוואר וגב נרשם: עמוד שדרה צוואר - בלטי דיסק צווארי קלים ללא לחץ על חוט שדרה עמוד שדרה גבי - שינויים ניווניים קלים בגופי החוליות כולל שינויי סיגנל בלוחית עליונה של חוליה T8. חוט שדרה בסיגנל תקין קונוס מודולריס בגובה T12-L1 בקע דיסק קטן פראצנטרלי ימני בגובה T6-7 לחץ קל על החוט. חוט השדרה בסיגנל תקין השאלה שלי: האם הבקע יכול לגרום לתחושות הנימולים שאני בעיקר מרגישה בעיקר בכף רגל שמאל ? מה המשמעות של שיוניי סיגנל בT8 ולמה זה גורם? מה הטיפול המומלץ במקרה כזה תרופתי ? אחר?

לשאלותיך: 1. לא סביר שיש קשר בין הבקע שהוא בצד ימין לנימול בכף רגל שמאל , לא רק בגלל הצד השונה אלא גם משום שהעצבוב של כףה רג לנמצא הרבה יותר נמוך. 2. הסיגנל הנו הצבע ( בקשת הגוונים שחור-לבן) שבו מודגמת הלוחית העליונה של החוליה המדוברת. המשמעות של השינוי אינה ידועה 3. מטפלים בבן אד ולא בצילומי המר",י שלו בכדי לטפל בבן אדם צריך להכירו מקרוב.

11/12/2017 | 16:17 | מאת: מורני

תודה רבה על התשובה שמתי לב שכאשר קובע לי באזור הבקע אז אני מרגישה פחות את הנימול ברגל (אפילו לא מרגישה בכלל). כיצד אוכל למצוא את הסיבה לנימול בכף רגל שמאל? האם אתה ממליץ על MRI מותני או גב תחתון?

11/12/2017 | 16:24 | מאת: מורני

ושאלה נוספת ברשותך כתוב שבקע לוחץ על חוט השדרה אילו תופעות תחושתיות זה יכול לגרום ?

בדיקת איבחון חשמלית +MRI עמוד שדרה מתני

12/12/2017 | 14:27 | מאת: מורני

תודה רבה

מנהל פורום אורתופדיה