יש אלטרנטיבה למיפוי עצמות?

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

24/12/2002 | 22:33 | מאת: אלון ניס

שלום ד"ר יש לי כאבים בגב התחתון בשעת מאמץ ולא כל הזמן אני גם סובל מכאבים במהלך השינה זה לא מקרין לברכיים אני בן 18 ולאחר שצילומי הרנטגן לא הביאו תשובה נשלחתי לבצע מיפוי עצמות וכן בדיקת דם השאלה שלי האם יש משהו אחר לעשות כי להכניס לגוף שלי חומר רדיו-אקטיבי זה לא נשמע לי טוב מה אפשר לעשות? בתודה מראש א.נ

הבדיקות השגרתיות -לאחר צילום רגיל- המשמשות לצורךאיבחון בעיות בעמוד שדרההן טומוגפריה מחשבית (CT ) , מיפוי עצמות ומ.ר.י. . כמות הקרינה בטומוגרפיה מחשבית גדולה בהרבה מזו המתקבלת בעת מיפוי עצמות . מ.ר.י אין בה קרינה ובהרבה מקרים היא הבדיקה הטובה ביותר מביןהשלש. למרבית הצער הבדיקה יקרה מאד יחסית והקופות קופצות את ידן שהרי בריאות המבוטחים אינה נמצאית בראש סדר העדיפויות שלהן.

מנהל פורום אורתופדיה