אי יציבות ברגלים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

23/12/2002 | 23:35 | מאת: רינת

מזה זמן רב אני סובלת מנקעים שחוזרים על עצמם ולאחר צילום התגלה שיש לי אי יציבות מה המשמעות וכיצד ניתן לטפל בזה מלבדפזיותרפיה מכיוון שזה לא עזר לי?

לא ציינת על איזה מפרק מדובר. אני מנחש שהתכוונת לקרסול. הפתרון לאי יציבות של הקרסול לארח שטיפול פיסיותרפי ממושך נכשל הוא חגורת קרסול חזקה או טיפול ניתוחי. אמצעי נוסף הוא הגבהה ב 5 מ"מ של הצד החיצוני של עקב הנעל שצריך להיות בצורה של מה שנקרא עקב תומס. לצערי אין זו עצה פרקטית שכן קשה למצוא סנדלר שיעשה זאת.

25/12/2002 | 00:27 | מאת: אלמונית

האם אפשר להתאים מדרס פנימי עם הגבהה כזו?

24/01/2003 | 01:31 | מאת: רינת

אכן מדובר על קרסול שמאל. האם הקרסוליות עוזרות ( SWED-O)? ואם לא מה הסיכונים הכרוכים בניתוח ומה הקשר בן הניתוח לעודף משקל?

מנהל פורום אורתופדיה