כאבים ממשכים בשוק רגל שמאל

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

23/12/2002 | 16:49 | מאת: דקלה

ד"ר אסא שלום ! בן זוגי סובל כבר שנה מכאבים בשוק רגל שמאל , הוא עבר הרבה בדיקות בינהן : אולטראסאונד , רנטגן , אי אמ ג'י , מיפוי עצמות וביקר אצל אורטופד , נוירולוג , רופא משפחה ועוד , לאחרונה חלה החמרה בעוצמת הכאב , יש לציין כי הכאבים תוקפים אותו בד"כ בשעות הלילה בעת מצב מנוחה. רוב הבדיקות לא עלו על הבעיה ואילו בשבוע האחרון הוא התבקש לבצע מיפוי עצמות , במיפוי נמסר כי נקלטה קרינה מוגברת בפיבולה העליונה בשוק השמאלית ,והיה רשום כי זה מתאים לשבר מאמץ או סול בלטינית , בעקבות כך הופננו דרך רופא המשפחה לבדיקת רנטגן , הבדיקה בוצעה היום . בבדיקה נמצאה תפיחות בפיבולה העליונה בשוק שמאל ומיד לאחר הצילום פגשנו אורטופד שהביט בצילום רנטגן ובמיפוי . האורטופד אמר שקיימות שתי אפשרויות הראשונה שבר מאמץ והשניה סדק בעצם שגרם ל... מצטערת לא הבנתי מה הוא אמר אך הזכיר שיתכן ויצטרך לעבור ניתוחון . בביקור זה הפנה אותנו האורטופד לבדיקת - mri , אני מאוד מודאגת , לא מבינה והייתי רוצה להבין מה יכולה להיות הבעיה , האים יש מקום לדאגה ( המרובה) אותה אני חווה והייתי רוצה לשמוע על הבדיקה הזו . תודה תודה והרבה תודה . דקלה

דאגה היא תגובה טבעית במצב של חוסר ידיעה ואתם נמצאים במצב זה שאם לא כן לא הייתםנזקקים לבדיקת מ.ר.י. אשר לבדיקה עצמה מבלי להכנס לעקרונות הטכניים זו בדיקה שנותנת ציור מאד מדוייק של רקמות הגוף ומצבן וכל זאת מבלי שתהייה כרוכה בכאב, קרינה או נזק אחר לגופנו. אי הנעימות הכרוכה בה היא הצורך לשהות בתוך מעין צנור די צר כ 20 דקות.

מנהל פורום אורתופדיה