פריצה+הקרנות לרגל שמאל

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

21/12/2002 | 18:59 | מאת: אוהד

אני בן 25 , לפני 7 שנים אובחנה אצלי פריצת דיסק S1L5. לפני כ-3 חודשים התחילו להפריע לי כאבים חזקים בגב תחתון שמאלי עם הקרנות חזקות לרגל שמאל עם קשיים בישיבה וכל פעילות פיזית. קיבלתי מסוליד,פזיוטרפיה, 2 סוגים של זריקות,צילום רנטגן וכלום לא עוזר. איזה סוגים של ניתוחים יש כיום (גם במרפאות פרטיות)? האם ניתוח זו אופציה אחרונה בהחלט? מה עלי לעשות כדי לקבל המלצה לצילום CT?

נתחיל מהסוף אין חשיבות מיוחדת לבצע CT אם המצב יציב ולא מסתמנת החמרה. אם בכלל רוצים לבצע בדיקה מעמיקה יותר הבדיקה הטובה יותר היא מ.ר.י למרות שהקופות מנסות לחסוך מעצמן את ההוצאה. אכןניתוח הנו המוצא האחרון. סוגי הניתוחים נקבעים לפי מה שרוצים לעשות. החל מהוצאה פשוטה של הדיסקוס ודרך קיבוע שתי חוליות זו לזו ועד השתלת דיסק מלאכותי.

מנהל פורום אורתופדיה