שחיקת הסחוס בברך

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

21/12/2002 | 18:55 | מאת: אסתר

שאלה לרופא הפורום ד"ר אסא לב אל קראתי לפני מספר חודשים באינטרנט שיש כיום טיפול ללא צורך של ניתוח בברך מזריקים חומר לתוך הברך על מנת שלא יהיה חיכוך העצם האם אכן זה נכון? האם ידוע לך על זה? במידה וכן תוכל להמליץ באיזה מאגזין או עתון רפואי אפשר לקרוא את זה? תודה

זה סיפור די ישן. כבר לפני עשרות שנים היו מזריקים חומצה היאלורונית לברכי סוסי מרץ. זה לא בא במקום ניתוח אלא כטיפול נוסף שמאפשר להאריך את חיי המפרק ( עפ"ר ברך) . המחלה שבה משתמשים בחומר זה נקראית אוסטאוארטריטיס. הקלידי מילה זאתבחלון החיפוש ותקבלי הסבר מקיף יותר . אשר לחומר עצמו הכנסי לאחת ממכונותהחיפוש ( הכי טוב GOOGLE ) והקלידי את המילה: HYALORONAN

מנהל פורום אורתופדיה