מיפוי עצמות וצילום סיטי

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

17/10/2017 | 22:59 | מאת: לילי

שלום, נחבלתי בעצם הזנב מחלק חד מאוד שפגע בי.. במיפוי צוין 'קיימת קליטה פתולוגית ליניארית בחלק התחתון של הסקרום- מתאים לשבר..' שבועיים לאחר מכן בוצע סיטי ובו צוין 'מבנים גרמים שמורים, הודגם condensanse osteitis ב-jis- דו"צ, הקוקסיס במנח קדמי עקב אנגולציה קדמית של חוליה 5 של הסקרום, לציין שכבה דקה מאוד של שומן תת עורי באזור של מעבר הסקרום- קוקסיקס' מה זה אומר? האם זה אומר שלפי בדיקת הסיטי אין שבר? על מה יש להסתמך? על המיפוי או הסיטי?

תאמין למיפוי ולא לט"מ נ.ב מדובר בעצם העצה ולא הזנב

18/10/2017 | 18:50 | מאת: לילי

ראשית המון תודות על המענה המהיר.. מה זה בעצם אומר? זמן ההחלמה ארוך יותר? קשה יותר? ומה הסבירות שהכאבים ברגל ימין הם כתוצאה מהנ"ל?

מנהל פורום אורתופדיה