כאבים בברכיים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

20/12/2002 | 23:15 | מאת: ורד

שלום דר' אני בת 22, עד לאחרונה עסקתי בפעילות ספורטיבית כשלוש פעמים בשבוע, אירובי בעיקר. יש לי פלטפוס, ומדי פעם אני נתקפת כאבים בברכיים, בעיקר כאשר אני עולה במדרגות, אני מרגישה את החיכוך בציר הברך, כאילו הוא נתפס, זה כואב מאוד ומפריע לי במיוחד בפעילות ספורטיבית כלשהי. אשמח אם תאמר לי מה מקור הבעיה ומה הטיפול הנכון. תודה מראש.

כאב בקדמת הברך בעת עליית מדרגות מקורו תמיד במנגנון הישור של הברך וזה כולל את השררי המישר (ארבע ראשי ) הפיקה ,הקישורים שלה לעצמות הגיד שיוצא מן הפיקה , נקודת עגינת הפיקה לעצם השוקה ועוד כמה מבנים סמוכים. נית ן למקם את מקור הבעיה בבדיקה גופנית שגרתית ( אך מפורטת ) ובמידת הצורך להעזר בבדיקות כמוצילחומים מיפוי עצם ועוד. הטיפול נגזר מן האבחנה.

21/12/2002 | 11:19 | מאת: להב שמואל - אורטוטיסט

ורד שלום, לעיתים , עקב פיתול כף הרגל , כתוצאה משקיעת הקשת האורכית וכן המנוף הארוך בין הרצפה לעקב , נוצרים מאמצים לדחיפת איזור הברך פנימה ( לכוון הברך השניה ) , מאמצים אלו גורמים ל"עבודה נוספת" לגידים המחזקים את אזור הברך וכתוצאה מכך לכאבים . באם זו הסיבה לכאבים הפתרון יכול להיות בעזרת מדרס , יש להתייעץ עם אורטופד על כך . שמוליק

מנהל פורום אורתופדיה