כאב מטייל ובלתי נסבל

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

13/10/2017 | 11:02 | מאת: נוני

שלום רב, לבעלי כבר מספר ימים כאבי יד ימין עד כדי כך שאינו מצליח לתפקד. בדכ בריא, עוסק בספורט. הכאב לא מפסיק וגורם למחסור בשינה. לפעמים, כשלוחצים על איזור מתחת לעורף, הכאב מתכהה ואז מתחיל שוב. אין מיקום מדויק, מופיע באיזור הכתף, עובר קצת יותר למטה מעל המרפק, צוואר וכו. למשך פרק זמן מסוים עזר לה להרים את היד כלפי מעלה, אך אינו יכול להיות בתנוחה כזו כל היום וכל הלילה ולאחרונה גם זה מפסיק לעזור. כאשר עסוק במשהו, ותשומת לבו ממש מוסכת, יכול לשכוח מהכאב לזמן מה. הדבר פגע באיכות החיים שלו בצורה מאוד רצינית. ביום א נגיע לאורטופד כללי אך עד שנקבל בדיקות ורופאים מומחים יקח זמן (איש קבע בצבא). אשמח להבין קצת יותר מה יכול להיות המקור ואיך ניתן להקל. הכוונה לפעולה/ שאלות מנחות לרופאים/בדיקות שכדאי לבצע. תודה רבה ושבת שלום

הסיפור הולם תמונה של פגיעה בשרש עצבי בצוואר קרוב לודאי על ידי נזק לדיסקוס הבדיקה הבודדת הכי חשובה ( אחראיתל 80% מן המידע הנחוץ לאבחנה) היא הראיון עם הרופא והבדיקה. בסוף בדיקה זאת ידע הבודק ( אורתופד או נוירולוג) מה הן האבחנות הכיסבירות ובאיזה סדר. הוא ירצה יש להניח בדיקות נוספות לאישוש אבחנותיו כמו ט"מ או בת"ם(ט"מ=CT; בתם = MRI) שאלות לשאול את הבודק: 1. מה לדעתך יש לי 2. מה צריך לעשות על מנת להוכיח את האבחנה המשוערת. 3. למה זה חשוב לעשות זאת . ולדרוש תשובה ברורה

14/10/2017 | 10:47 | מאת: נוני

תודה רבה דר' אסא

מנהל פורום אורתופדיה