מתיחה ברצועה בכף הרגל

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

12/10/2017 | 10:14 | מאת: ליצ'י

שלום דר. ברקע: מחלה ניוונית פריפרית (רגליים) עם drop foot מלא. לפני כשבוע, בעת ירידה במדרגות נקעתי את רגלי הימנית. עקב כך סבלתי מכאבים בעיקר בצד החיצוני של כף הרגל ולא יכלתי לדרוך על הרגל. בצילומים לא אובחן שבר ואורתופד איבחן מתיחה חזקה של רצועה אלכסונית בגב כף הרגל. בימים הראשונים לא דרכתי בכלל על הרגל אך לאט לאט חל שיפור והצלחתי לדרוך על הרגל. אתמול הלכתי מעט באמצעות קב אחד תוך כדי הישענות חלקית על הרגל. בערב הכאבים התגברו מאוד עד כאב בלתי נסבל + נפיחות משמעותית (שירדה עד הבוקר). הכאב ממשיך גם הבוקר תוך כדי שינוי כיוון לכיוון האצבעות + החלק הפנימי של כף הרגל וגם כואב במישוש קל. א. האם זה נשמע סביר והגיוני? ב. אם לא, מה כדאי לעשות בימים אלה (חג ושבת שבהם לא ניתן לבקר אצל אורתופד)? תודה מראש..

א. הכל הגיוני אלא אם כן זה " ספור מעשיה". ב. נסה להרים רגל ולשים קרח מקומי( קרח מרוסק בשקית נילון עטופה במגבת. 20 דקות כל 4 שעות) . אם לא יעזור פנה ל"טרם"

מנהל פורום אורתופדיה