כאבי גב

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

20/12/2002 | 16:20 | מאת: ניר

שלום, מחודש יולי 2002 יש לי כאבים באזור הגב התחתון. יש לציין כי הכאבים אינם חזקים והתחילו לי לפתע ללא כל סיבה מיוחדת. הכאבים הללו קיימים עד היום. לפעמים כואבים מעט יותר לפעמים אותו דבר. אני נער בן 18 שמרבה די לשבת כמה שעות מול המחשב בכל יום. הדבר המוזר הוא שאני בכושר קרבי מתאמן וכשאני מתאמן וסחוב דברים אני כלל לא חש את הכאב, אלא רק לאחר מכן. וגם זה כאב מונוטני כזה. הוא אינו מתחזק עקב האימונים.עשיתי צילומי חוליות תחתונות שיצאו תקינות. אגב לעיתים אני מרגיש טיפה הקרנה לרגל. מה זה יכול להיות? האם זה עובר? מתי זה עובר? אודה לך מאוד אם תענה על שאלתי

יש מספר סיבות אפשריות . 1. מחלה של המפרקים המבין חולייתיים האחרויים. 2. ספונדילוליזיס. 3. מחלה של דיסקה בין חוליתית. 4. מחלה של המפרק בין הצולב לעצם הכסל. 5 מחלה של תבניות ואברים הסמוכם לעמוד השדרה. 6. ולבסוף יש לציין כיבמקרי רבים לא מצליחים ללמצא את הסיבה. צילומי רנטגן של עמוד השדרה נותנים מידע מוגבל מאד. התשובה לשאלות הנוסות תלויבמציאת סיבת הכאב.

ושכחתי לציין מחלה זיהומית של גוף החוי האו של הדיסקוס.

מנהל פורום אורתופדיה