אורתופדיה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

14/12/2002 | 11:36 | מאת: שלמה

היתי מבקש לדעת על בעיות אורתופדיות המתפתחות אצל נהגים מקצועיים (נוהגים מעל 8 שעות במצב ישיבה) אם קיימת ספרות מקצועית התומכת השערות מסויימות אשמח לקבל. בתודה.

הנושא מורכב לודאי והשינויים וההתקדמות בטכנולוגיה של הרכב מוסיפים להשתנות מקובל להניח שכאב גב תחתון שכיח יותר אצל נהגים מקצועים במיוחד נהגי רכב הובלה כבד ובמיוחד אצל נהגי רכב חקלאי ורכב העוסק בעבודות עפר. עבודות אפידמיולוגיות בקרב נהגי משאיות לא הראו שכיחות יתר של כאב גב תחתון. יש כנראה שכיחות יתר של פציעות אצל נהגי מרוצים. משהוא על הנושא וכל לקרוא ב: http://safeguard.iccs.ntua.gr/main.html נסה גם את המושגים OOCUPATIONAL LOW BACK PAIN לא ידוע לי על מחלות מקצוע נוספות בהקשר לנהיגה מקצועית נסה גם בפורום העוסק במחלות מקצוע

מנהל פורום אורתופדיה