AVN ואוסטואופוניה מה הקשר?!....

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

12/12/2002 | 22:28 | מאת: ליאת

לדר' שלום. אימי בת 55 סובלת מ -AVN כשזה מוביל לאוסטואופוניה שהוא שלב מוקדם של אוסטופורוזיס לאחרונה נאמר לה כי אין היא תחזור לתיפקוד קודם וכי תישאר מוגבלת האים האמירה מדויקת? אם כן מהם האלטרנטיבות במצב מורכב זה? ליאת

סיפור מחלת הAVN הוא בן כמה שלבים. ראשית שלב הנמק של העצם. שנית שלב הספיגה של העצם הנמקית . שלישית שלב בניית העצם החדשה ורביעית שלב השינויים המשניים. בשלב ספיגת העצם הנמקית נוצרת אוסטאופניה כלומר חסר עצם באזור מוגדר. בשלב זה יכולים לחול שינויים נוספים כמו שבר מקומי שישנה את צורת העצם ואת גורל המפרק. אין קשר בין האוסטאופניה כאן לבין אוסטאופורוזיס . אכן סיכוי גדול שתשאר מגבלה בעקבות שינויי צורה בעצם. האלטרנטיביות הטיפוליות הן :1 . הורדת עומס מן העצם והמתנה לריפוי עצמוני . 2. CORE DECOMPRESSION 3 . החלפת המפרק בבוא העת.

13/12/2002 | 23:12 | מאת: ליאת

שלום ראשית תודה על תשובתך... להלן ממצאי בדיקה רדיולוגית של אגן בתנוחה A\P,PROG אם תוכל בבקשה לפרשה עבורי ... הודגמו שינוים סקלורוטים בראש ירך ימיני ואי סדירות קלה של שטח הארטיקולרי ,במידה קלה ,יכול להתאים ל AVN קל . מומלץ מעקב לפי תיאום קליני. הודגם עדות לחוליות מעבר בגובה L5,עם מפרק מדומה מצד ימין.סוף. בונסף יש לי עוד מס שאלות1.האים נטילת פוסאלן נכון במקרה זה? 2.האים AVN יכול להתפשט לאיזורים אחרים?3.מהו זמן ההחלמה הממוצע מAVN? 4.האם מומלץ ללכת הליכות ממושכות בשלב זה? תודה ענקית! ליאת

מנהל פורום אורתופדיה