שיעור הולגוס

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

12/12/2002 | 11:42 | מאת: יוסי

שלום, רציתי לשאול כיצד הבדל בציר השוקיים, מתרגם לסטיה לולגוס בברך. לדוגמה 9 (תשע) מעלות הבדל בציר השוקיים כמה מעלות עיוות לולגוס יהיו. רציתי גם לדעת אם יש דרך מדוייקת וחד משמעית, למדידת מעלות עיוות לולגוס בברך? תודה על העזרה יוסי

תלוי מה אתה מודד . ציר מכני- הקו המחבר את אמצע ראש הירך לאמצע הקרסול . צריך לחתוך את הברךבאמצעה . ולהקביל לקוו הנמתח מאמצע הברךלקרסול . במידה שיש עווג תוצר זוית ביןשני קוים אלו אם לולגוס ואם לורוס. ציר אנטומי: קו אחד מקביל לקנה עצם הירך . קו שני מקביל לקנה עצם השוקה. בנקודת ההצטלבות נוצרת זוית . הזוית המשלימה היא זוית הולגוס. ( או הורוס)

13/12/2002 | 18:11 | מאת: יוסי

לד"ר אסא לב-אל שלום, תודה על ההסבר המפורט. אני מניח שגם בציר המכני וגם בציר האנטומי זוית הולגוס צריכה להיות זהה? אם לא - אם אני רוצה לדעת את הציר האנטומי, מהי הדרך הכי מדוייקת למדוד, חיצונית, צילום רנטגן או דרך אחרת? אני מבין מההסבר שמציאת הציר המכני תהיה הרבה יותר מסובכת. תודה רבה שוב על העזרה

מנהל פורום אורתופדיה