האם יש הצדקה לכאבי?

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

11/12/2002 | 14:00 | מאת: מלכה

שלום רב, לפני כחודשיים סיימתי טיפול כימותרפי . שלושה שבועותלאחר הטיפול האחרון קיבלתי כאביםחזקים בכל הגוף שרובם נעלמו למעט כאבים חזקים בשיפולי העכוז המקריניםכאב לשריר האחורי של שוק רגל שמאל ולפעמים גם לשריר התאומים. בנוסף לכך אין לי שליטה על בוהן רגל שמאל כלומא אינני מצליחה להפריד את הבוהן מהאצבע.ברצוני לציין שכאשר הכאביםמתחזקים,הם מפי הטבעת (או שאולי לידו ואינני מצליחה להבחין)וממשיכים לשולי העכוז ולרגל. מבקשת לציין כי עברתי סריקות CT ן-MRI ע"ש מתני המעידות על :בגובה 12-11D הנמכה של שולי גופי החוליות עם בלט דיסק היקפי ולימין ולחץ על השק מימין. בגובה 3 - 2L-בלט דיסק קל היקפי אחורי עם לחץ קל על השק. בגובה 5- 4 L-בלט דיסק קל לאחור מעט יותר לשמאל ללא לחץ משמעותי . ברצוני לציין כי אין עדות בשתי הבדיקות לממצאים גרורתיים . האם ממצאים אלה הם סיבה לכאבים העזים שאף כדור לשיכוך כאבים אינו עוזר ? אינני מוצאת גם את התנוחה המתאימה לשבת,לשכב. הדבר הנוח ביותר הוא הליכה. הטיפול היחיד שקיבלתי הוא טיפול פיזיוטרפי, והתחלתי טיפול בדיקור .

א. אין הצדקה לכאב באשר הוא כאב .לצעריאנו חיי בעולם לא צודק. ב. אפשר להסביר את מחושייך בממצאים של הט.מ המתיחסים לעמוד השדרה המתני ( בלט דיסקה L4-5 ) . טיפול פיסיותרפי אינו עוזר בסוג כאב כשלך .

מנהל פורום אורתופדיה