כאבי גב למוסיקאים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

10/12/2002 | 05:35 | מאת: יוסי

שלום, אני מנגן באופן מקצועי חליל-צד שנים רבות. לאחרונה הופיעו לי כאבי גב מצחת לשכם שמאל לאחר אימונים בנגינה. לכאבים יש אופי של "נקודה חמה" ולא כמו כאבי גב רגילים. שאלותי: 1. האם אופי הכאב נותן איזה כיוון לפיתרון? 2. האם יש רופאים המתמחים בסוג כזה של בעיות (של נגנים) או כאבים? תודה מראש יוסי

אופי הכאב והתנהגותו -כלומר נסיבות הופעתו-בהחלט מרמזים על מקור הבעיה והיא מאמץ תר של קבוצת שרירם מסויימת מחמת תנוחה קבועה. בדיקה גופנית יכולה כמובן לסייע באישוש התזה הזאת. אשר לרופאים המתמחים בתחלואי מוזיקאים- איני יודע. שאל את המוזיקאים.

11/12/2002 | 09:28 | מאת: מוסיקאית

למה שלא תנסה לקחת שיעורים בשיטת אלכסנדר? זה עוזר מאוד לחלילנים ומוסיקאים בכלל

11/12/2002 | 09:53 | מאת: יוסי

האם את חלילנית? יש לך נסיון עם אלכסנדר ? את מכירה מישהו טוב בנושא ?

11/12/2002 | 13:22 | מאת: שימי

אהלן יוסי, נסה להדביק דראגון פלסטר על האיזור התפוס, זה מעולה, הרוקח נתן לי ואני ניסיתי את זה על הגב לפני משחק בגלגיליות-הוקי (תנוחה עקומה) וזה פשוט הציל אותי. שימי

מנהל פורום אורתופדיה