כאבים בעקבים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

07/12/2002 | 19:19 | מאת: מיקי

שלום. אני בת 28, ולפני חודשיים ילדתי. במהלך ההריון התחילו להופיע כאבים בעקבים שלי בזמן הליכה. הכאב מופיע בעיקר ברגע של הרמת העקב מהרצפה ומתיחת כף הרגל. לעומת זאת הכאב לא מופיע כשהעקב נוגע ברצפה. לפעמים זה כואב עד כדי כך שממש קשה לי ללכת. מה אפשר לעשות והאם זו תופעה מוכרת? תודה, מיקי.

08/12/2002 | 00:33 | מאת: יעקב לוי

האם הכאבים הם בעיקר בשעות הבוקר ולאחר מנוחה? בכל מקרה, צריך ללכת לבדוק את כפות הרגליים. אם תרצי אמליץ לך על מומחה לבעיות רגליים שתוכלי להתקשר אליו ולהתייעץ.

התופעה שאת מתארת אינה יחודית למחלה מסויימת ויכולה לנבוע ממספר גורמים שהמשותף להם מתיחה של תבניות באזור אמצע הכף למשל דלקת של הגיד המכופף את הבהן או הגיד המכופף את האצבעות או שניהם דלקת של חותלת השעל וכו' . האיבחון נעשה קודם כל על ידי בדיקה והכתובת לכן היא מרפאתו של אורתופד.

מנהל פורום אורתופדיה