כאב בחלק החיצוני של הברך

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

07/12/2002 | 19:00 | מאת: ניב

דוקטור שלום הנני מתאמן למרתון טבריה , אתמול בעת ריצה ארוכה(3 שעות) התחיל לי כאב בברך שמאל בצד השמאלי של הברך(משמאל לפיקה ) ,הכאב מופיע בעיקר כשאר אני רץ בעליות ובירידות ופחות במישור. את הריצה גמרתי חצי בהליכה ,אני צריך פיתרון דחוף כיוון שעוד חודש המרתון. בברכה

סיפורך הוא סיפור די אופייני לכאב בצידיהברךהמתעורר אצל רצים שיש להם מה שנקרא היפרפרונציה של כף הרגל בדרך כלל עם קיצור גיד אכילס . זה כמובן רק אפשרות אחת וצריךלבדוק את רגלך ולמקם את הכאב ולודא שאין לך קרע של מניסקוס, דלקת שלגיד הביצפס ,דלקת של הפופליטאוס וכו'. לגבי האפשרות הראשונה הפתרון הוא מתיחות שלהאכילס ומדרס מתאים למניעת היפרפרונציה של כף הרגל .

08/12/2002 | 19:59 | מאת: ניב

דר' שלום האם איבחון זה מתאים גם למצב בו הכאב מופיע באמצע הריצה ללא סיבה ניראת לעין וללא התרעה.

מנהל פורום אורתופדיה