טניס אלבוו

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

06/12/2002 | 00:19 | מאת: גליק ט.

אני משחק טניס, ומעניין אותי לדעת על טניס אלבוו. אם מישהו יכול לספק לי מידע כלשהו לגבי הדלקת, שבבקשה יענה לי.

06/12/2002 | 10:58 | מאת: דנה

שלום לך, אצלי קיימת הבעיה לא כתוצאה של משחק טניס, אלא כתוצאה מעבודה ממושכת מול המחשב. מדובר בכאב קשה של המרפק ביד (בחבור בין הזרוע לאמה), וזה מקרין לכף היד ולקצות האצבעות. הכאב יכול להיות ממוקד במקום אחד או שניים בו זמנית: בצד הקדמי ו/או האחורי של מרפק היד. בבקר לאחר שינה יש קושי לפשוט את היד, התחושה היא כאילו כל השרירים מכווצים, בהמשך היום ישנה הרפייה מסויימת. תפקוד: לפחות אצלי מאוד ירוד. קשה לי לאחוז ולהחזיק חפצים, מתקשה בכתיבה, אני סטודנטית ובזמן בחינות אני בבעיה נוראית. וכו'. אבחון: מניסיוני, צלום רנטגן לא הראה דבר, ובדיקת מיפוי עצמות אששה את הממצא. טיפול: כדורים להרגעת כאבים כמו ויוקס וכו'. חבישת חגורה מיוחדת, שמקלה קמעה על הכאבים ומאפשרת תפקוד טוב יותר עם היד. מצד שני נוכחות החגורה מפריעה ולא נוחה. יודעת שיש טפול בזריקות קורטיזון וגם טפול בדיקור - מתלבטת אם לנסות בגלל תופעות לואי של הזריקות. כרוני: מנסה לברר - עדיין לא קבלתי תשובה לשאלה. בריאות, דנה

תופעות הלואי של הזריקה הן ממש זניחות. אפשרות טיפולית נוספת היא בניתוח. יש הממליצים גם על טיפול בגלי הלם אך תוצאות המחקרים עד כה לא מראים שזה עוזר. מה שחשוב לזכור הוא שכל עוד יתקיימו התנאים הסביבתיים הגורמים למחלה היא תחזור גם אם הטיפול יעזור.

מנהל פורום אורתופדיה