הצרות תעלת השידרה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

05/12/2002 | 10:00 | מאת: רותי

לאבי בן 80 יש היצרות של תעלת השידרה בגב תחתון, הומלץ לו לעשות ניתוח, יש רופא הממליץ על ניתוח ללא ברגים, יש רופא הממליץ על ניתוח עם ברגים,יש רופא הממליץ לעשות ניתוח תחת מיקרוסקופ ורופא אחר המסתפק בצילומים שאלתי:1.מה היתרון של ניתוח עם ברגים 2. האם ניתוח עם ברגים ארוך יותר 3.האם ניתוח עם ברגים מצריך התאוששות ממושכת יותר וכאבי החלמה ארוכים יותר 4.האם לניתוח תחת מיקרוסקופ יש יתרון. תודה רבה רותי

מדובר כאן בגישות ניתוחיות שונות לחלוטין. מטרת הניתוח בהיצרות תעלת השדרה היא לשחרר את הלחץ על חוט השדרה. . בדרך כלל אין צורך בקיבוע נוסף שדל עמוד השדרה ולכן עניין הברגים קצת תמוה בעיניי . הברגים נועדו לקבע את החוליות זו לזו. יתכן שיש דברים נוספים שאינך מודעת להם. ניתוח עם מקרוסקופהנו ניתוחשנועד להוציא דיסק חולה והוא פחות חשוב כשמדובר ביצרות תעלת השדרה. ועל ילציין שאפשר לעיתים לטפל בבעי הגם באופן שמרני יותר מכך לא אוכל לענות מבלי לבדוק ולראות את הצילומים למינהם.

מנהל פורום אורתופדיה