פריצות דיסק...מה הלאה..

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

03/12/2002 | 13:12 | מאת: דור

שלום רב, אני בן 35 , בכושר גופני לא רע כלל. יש לי שתי פריצות דיסק בצוואר , שמציקות לי מעת לעת אבל לא באופן חמור ורציף. לא מזמן התחלתי להתאמן בקראטה ומוצא עניין וכיף במיוחד באימוני הכושר החימום והגמישות וגם ה"קרבות" עצמם (עד כה התנסתי בחניקות חביקות ונעילות למיניהן). אחרי האימון אני מותש אך מלא חיוניות ויחד עם זאת יש לי כאבים בצוואר ובשכמות העליונות. היום (3 ימים לאחר האימון האחרון) אני כואב ודואב בגב העליון , והצוואר תפוס לי באופן חזק ביותר. שאלתי היא ,האם אני עושה נזק נוסף לצוואר ולפגיעות הקיימות בו ממילא? אם יוברר שקראטה הוא אגרסיבי מדי בשבילי , באילו סוגי ספורט ניתן לעסוק לדעתך? אחרי ריצה למשל (אפילו על מסלול בחדר כושר) כואב לי מאוד באיזור הצוואר. מודה מראש על תשובתך.

אין דרך לאמוד את הנזק הנגרם בפעילויות שונות ולכן המדריך היחיד שעומד לרשותך הנו הכאב. הכאב הוא נורת האזהרה של הגוף אלתעצום את עינך

מנהל פורום אורתופדיה