כאבי צואר-צליפת שוט

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

03/12/2002 | 12:19 | מאת: א.נ.

ב-CT ע"ש צוארי, אובחן בקע דיסקלי מרכזי בגובה C3-C4 הגורם ללחץ על השק הטקלי . מה הפירוש של המצב הנ"ל ? האם יכול היה להוצר עקב צליפת שוט בתאונת דרכים שעברתי? האם הנ"ל יכול לגרום לכאבי ראש, ואיבוד שיווי משקל מדי פעם ? והכי חשוב כיצד ניתן לטפל במצב,ובאיזה דרכים ? הכאבים הינם נוראים , ואני לא חושבת שהשיעבוד לכדורי הרגעה כמו:"איבופין" ו"ווייאקס"-הם הפיתרון ? לתשובתך אודה !!!!!!!!

הקשר בין חבלת טלטול של הצואר ובין בקע דיסקלי כגון זה שנמצא אצלך אינו קשר מובהק . כן זה ( חבלת טלטול )יכול לגרום לכאב ראש וסחרחורת . הטיפול הוא בעזרת מנוחה(צוארון) ,אנלגטיקה ( תרופות נגד כאב ) בחוזק שמביא הקלה. זריקות אפידורליות צואריות וניתוח להוצאת הדיסק.

03/12/2002 | 14:01 | מאת: א.נ.

תודה רבה על תשובתך !!!!!! האם טיפול ע"י כירופרקט אמור להקל על הכאבים,ולפתור את הבעייה ? מהו בקע דיסקלי ?

מנהל פורום אורתופדיה