אוסטיאופרוזיס

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

02/12/2002 | 23:49 | מאת: דורית

שלום שמי דורית ואני לומדת חינוך . השנה אני עושה סמריון בנושא אוסטיאופרוזיס קראתי מחקר בעברית : האם אלנדרונט מונע שברים בנשים עם מסת עצם נמוכה ? וישנם מספר מושגים שאין אני מבינה אותם ולא נתקלתי בהם במאמרים אחרים: מהם שברים ורטברליים? מהם שברים לא ורטברליים? מהם נשים פוסט- מנופאוזליות ?

ורטברה(VERTEBRA )=חוליה . שבר ורטברלי -שבר שלחוליה ( בעמוד שדרה) שבר לא ורטברלי -תנחשי מנופאזה = בלות כלומר הפסקת מחזור חדשי. פוסט מנופאוזלי לאחר הפסקת המחזור החדשי.

מנהל פורום אורתופדיה