שינויים ספונדילוטיים ניווניים קלים בעמוד השדרה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

02/12/2002 | 13:45 | מאת: אילן

שלום דר', אני בן 50 ועברתי בדיקת קולונוסקופיה וירטואלית כחלק מבדיקה שנתית שגרתית. התוצאות היו תקינות מלבד ההערה: שינויים ספונדילוטיים ניווניים קלים בעמוד השדרה. מה זה אומר בדיוק? האם יש צורך במעקב ו/או טיפול כלשהו? האם צריכים להביא בחשבון שינויים אפשריים באורח החיים בעתיד כתוצאה מהדרדרות אפשרית? האם זה יכול להיות סימן של אוסטאוארטריטיס? יש לציין שכעת אין לי בעיות גב.

אין משמעות

03/12/2002 | 11:22 | מאת: אילן

מאד מודה לך על התשובה הקצרה והמרגיעה. אפשר לנחש שהייתי מודאג ודמיינתי כל מיני דברים בלתי-נעימים. זה החלק הבעייתי בבדיקות תקופתיות ואישתי אומרת שאולי עדיף לוותר על הבדיקות ולטפל בבעיות לכשתתעוררנה. (אינני מסכים למרות הדאגה שנגרמה לי). עכשיו, אני מניח שאי-הנוחות בגב שהתחילה לאחר קבלת התוצאה תעבור מייד! תודה שוב על ההתייחסות.

מנהל פורום אורתופדיה