צילום פרקי ירכיים של תינוקת

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

01/12/2002 | 18:46 | מאת: אורנית

שלום, בתי בת השנה גמישה מאד במפרק הירכיים מאז היוולדה (היתה במנח עכוז). צילום אולטרטסאונד פרקי ירכיים בגיל 6 שבועות היה תקין. הגמישות הרבה מתבטאת היום במעבר שלה מזחילה לישיבה ולהיפך ע"י פיסוק מלא של הרגליים ("שפגט" מלא). בצענו לה צילום רנטגן לבדוק שוב את הירכיים וצוין בצילום כי פרקי הירכיים מתפתחים בצורה סימטרית אך יש לציין חוסר רציפות של קו שנטון מימין. למה הכוונה קו שנטון? מה משמעות חוסר הרציפות? תודה מראש!

קו שנטון הוא קו דמיוני בצורת קשת שחלק ממנה הנו הגבול התחתון של צואר הירך וחלק הנו עצמות האגן. כאשר ראש הירך יוצא ממקומו הקו נראה שבור. אך כן הוא הדבר כאשר לא מקפידים בעת הצילום על תנוחה נכונה של הרגליים. אם זה הממצא היחיד והשאר תקין משמע הכל תקין. . אםיש לכם ספק פנו לאורתופד המתמחה בטיפול בילדים.

מנהל פורום אורתופדיה