תסמונת התעלה הקרפלית?

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

01/12/2002 | 14:27 | מאת: מיכל

שלום, אני בתחילת החודש השביעי להריוני. בשבועות האחרונים אני חווה הירדמות של יד ימין במהלך השינה (יש לציין כי אני ישנה בעיקר על צד ימין). בתחילה, הירדמות זו היתה מרוכזת בכף היד בלבד, היתה מלווה באי נוחות שנפתרה עם ניעור היד, לא לוותה בכאבים או הירדמות באזורים אחרים של היד ונעלמה עם ההתעוררות והקימה מהמיטה. אבל המצב התדרדר והגיע עד לכך שהלילה ממש סבלתי מכאבים חריפים לאורך כל היד (עד לכתף), שלא חלפו גם חצי שעה לאחר שהתעוררתי וההירדמות של כף היד ממשיכה להופיעה גם עתה בשעות הצהרים. חברה סיפרה לי שהיא חוותה דבר זהה בהריון ושנאמר לה כי המדובר בתסמונת התעלה הקרפלית שהסיבה לה היא שינויים הורמונליים המתרחשים בהריון. כמו כן נאמר לה שאין מה לעשות לפתרון הבעיה חוץ מלחכות לתום ההריון. שאלותי הן? 1. מה יכולות להיות הסיבות לתופעות שתיארתי? 2. האם יש מה לעשות כדי לפתור או להקל על הבעיה? תודה גדולה מראש, מיכל

הסיבה להרדמות כפי שאת מתארת היא לחץ מכני על העצב. לפי אורך הקטע הנרדם נראה שהלחץ קורה באזור ביתה שחי או שרש הצואר. ניתן למקם במדוייק את מקום הלחץ ולטפל. לא זה לא נראה מתאים לתסמונת מחילתכ היד.

02/12/2002 | 09:25 | מאת: מיכל

מנהל פורום אורתופדיה