בלטי דיסק

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

29/11/2002 | 19:23 | מאת: דניאלה

שלום לך ד"ר בעלי ביקר אצל אורטופד והוא אמר לא שיש לו בלטי דיסק שאלתי היא מה ה הבדל בין בלט דיסק לפריצת דיק מה פרוש לסג שלילי בתודה מראש

בלט -הכוונה שהדיסק במקום שבו הוא אמור להיות קעור אחרונית נראה קמור מעט . ופריצה הכוונה שיש בליטה של ממש מוגדרת היטב.

כאשר דיסקוס בולטהוא עשוי ללחוץ על שורש עצב, במצב זה מתיחת העצב (עצב הסכיאטיקוס -גיד הנשה בעברית ) גורמת לכאב בגב תחתון ובעכוז ואף בירך. כיפוף מפרק הירך עם ברך ישרה גורם לתנועה של העצב (בערך 1 ס"מ)תנועה זאת תעצר אם יש לחץ על השרש של העצב והרמת רגל ישרה תגרום לכאב. לעיתים קשה לנו להבחין מה מקור הכאב לחץ של דיסקוס או מחלה של מפרק הירך. במבחן על שם לסג מכופפים תחילה האת מפרק הירך לכדי 90 מעלות ואז מישרים את הברך. אם יש כאב בעת כיפוף מפרק הירך בלי ישור הברך סיבת האב היא במחלה שלמפרק הירך אם יש כאב רק בעת ישור הברך הכאב מקורו במתיחה של עצב הנשה (סכיאטיקוס) . תביני מכאן שלפי תאור זה אין מקום לציון חיובי או שלילי אך הפרקטיקה היא כזאת שאומרים מבחן שלילי כלומר אין כאב בישור הברך משמע אין מתח על עצב הנשה . יתר על כן יש רבים שאמרים מבחן לסג ומתכוונים למבחן הרמת רגל ישרה שבו מרימים רגל כשהברך בישור ויוצרים כיפוף במפרק הירך . אם מתעורר כאב בעכוז וגב תחתוןזה סימן למתח על הסכיאטיקוס (או ליתר דיוק שרש שלו) .

01/12/2002 | 14:20 | מאת: דניאלה

לד"ר אסא לב-אל אני מודה לך מאוד על ההסבר בעיניין מבחן על שם לסג אכן מאוד מעניין ומרחיב את הדעת אך לא קבלתי תשובה אים יש הבדל בין בלט לבין פריצת דיסק העיניין לא ברור כי יש רופאים שאומרים לו שיש לו פריצת דיסק ויש אומרים בלט תודה מראש דניאלה

מנהל פורום אורתופדיה