קריש-דם בעקב?

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

25/11/2002 | 02:28 | מאת: רות

שלום רב! ילדתי לפני שבועיים וחצי. יש לי מזה 4-5 ימים כאבים בעקב רגל שמאל. חשוב אולי לציין כי אני סובלת מעקמת (בינונית) בגב התחתון. שאלתי: האם יתכן שזה נובע מקריש-דם בעקבות הלידה? מהם הסימנים הנוספים שיכולים לרמז/לשלול המצאות קריש-דם? האם לפנות לרופא נשים או לאורטופד, ואיך מאבחנים את התופעה? (פרטים נוספים: לידה ראשונה, וגינלית, ללא זרוז, ללא סיבוכים, עם אפידורל קצר, גילי - 37, הריון ספונטני, ללא הריונות קודמים) . תודה רבה!

קודם כל מזל טוב מה נולד? כמה שוקל? קורא כבר? מתי החתונה? אשר לקריש אני מניח שאת מודאגת שמא לקית בפקקת ורידים עמוקים. הסימן הבולט ביותר שלפקקת ורידים הנו נפיחות של השוק כף הרגל הברך והירך לאו דווקא כולם ביחד. במידה שאין נפיחות כזו אין מה לדבר על פקקת. במידה שיש כדאי שתבדקי על ידי רופא משפחה או כירורג.

25/11/2002 | 18:59 | מאת: רות

לד"ר אסא לב-אל - תודה על התשובה המרגיעה (אין לי נפיחויות, טפו-טפו). ותודה רבה על האיחולים! נולדה לי תינוקת יפהפיה ומחוננת ( אני, כמובן, אובייקטיבית :-) )

מנהל פורום אורתופדיה