ניתוח של מיפוי....

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

21/11/2002 | 16:30 | מאת: שי

עשיתי מיפוי עצמות לברך שלי והיום קיבלתי את התשובות. אני נער בן 18 שרוצה שהברך שלו תחזור להיות איתנה ! ההבחנה-בוצע מפוי עצמות פרפוזיה ו-blood poool מכוונים לברכיים.מיפוי סטטי מאוחר של השלד כולו,מבטים מכוונים לברכיים ו-spect ברכיים. הודגמו פרפוזיה ו-blood poool מוגברים בברך שמאל בעיקר באיזור של הפטלה. במיפוי פלנרי מאוחר ובחתכי ה-spect קיימת קליטה פתולוגית מוקדית פטלרית ורטרופטלרית בברך שמאל באבחנה מבדלת נמק אווסקולרי של הפטלה,טראומה של הפטלה ונזק פטלופמורלי ניכר.כמו כן הודגמה קליטה מוגברת קרטיקלית בפמור דיסטלי בברך ימין,שינויים stress related. לסיכום:היפרמיה וקליטה פתולוגית פטלרית ורטרופטלרית בברך שמאל עם אבחנה מבדלת כנ''ל,שינויים stress related בפמור ימין דיסטלי. מה זה אומר על מצב הברכיים שלי ?! (אני סובל מכאבים רק בברך שמאל !!) איך מטפלים במצב הזה ?! תודה...

מיפוי עצמות הוא אמצעי מצויין לעלמנתלמקם אתהבעיה .הוא הרבה פחות יעיל לזהות אותה. במקרה זה למדנו מן המיפוי כי הבעיה שלך היא בפיקת ברך אך מה הבעיה יש להמשיך ולברר והדרך הטובה ביותר לכך היא מ.ר.י . אשר לברך ימין הממצא יכול להיות ביטוי לעומס יתר עליה.

מנהל פורום אורתופדיה