כאבים בברך שמאל

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

17/11/2002 | 16:53 | מאת: רן

ד"ר שלום! כבר יותר משנה אני סובל מכאבים בברך שמאל{כשאני סוחב מסעות, הולך הרבה ואחרי פעילות גופנית במנוחה שלאחרי ובקיפול הברך}. לפני כשבועיים נשלחתי לעשות סדרה של צילומים עקב החמרה במצבי. הצילומים כללו צילום רנטגן רגיל, מיפוי עצמות, ו-C.T. כל התוצאות הראו רק בעיה אחת והיא osgood-schlatter כשחשוב לציין שבמיפוי עצמות לא נצפו ממצאים פתולוגיים בעצמות. התשובה שקיבלתי מהד"ר הייתה מעקב והמנעות מניתוח מחשש שניתוח יכול להחמיר את המצב והכיוון שהרגישות באזור לא גבוהה כל כך{כשלוחצים בברך}. ד"ר נכבד הודה לך עם תכתוב לי את דעתך בנושא. בתודה רן.

אני תמהה מעט עלכך שלצורך איבחון אוסגוד שלטר עשית כל כך הרבה בדיקות כשכל מה שצריך הוא לחיצת אצבע ואולי צילום רגיל. לא ברור לי על איזה ניתוחמדובר במקרה שלך. במידה שמדובר ברסיס חופשי של עצם הרישניתוח יכול להביא להקלה ואין סיבה לחשוש מהחמרה.

מנהל פורום אורתופדיה