scoliosis- עקמת

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

17/11/2002 | 09:31 | מאת: אורטל

שלום דר' אסא עברתי ניתוח לפני 8 שנים בבי"ח הדסה עין- כרם שבירושלים מפני שהייתה לי עקמת בגיל 11 גילו לי את העקמת ושנה הלכתי עם מכשיר בגלל שגילינו את זה מאוחר מידי נאלצתי לעבור ניתוח . היו אני מרגישה ב"ה מצויין אני רוצה לבקש מכל אדם שמגלה עקמת לטפל בנושא באופן מידי ולא לדחות כי אח"כ העקמת תחמיר והפתרון יהיה רק ניתוח שאלות: האם אוכל לקבל אפידורל כשארצה ללדת? האם יש סיכונים בזה כי הזריקה ניתנת בגב? למי אוכל לפנות כדי להוריד את הצלקת? בתודה והערכה מראש אורטל

לגבי האפידורל השאלה העיקרית היא מה גובה העקמת כלומר מהו אזור עמוד השדרה שבו הושתלה עצם. מתחתיו ניתן יהיה לתת זריקת אפידורל. אשר לצלקת כאן עליך להתיעץ עם כירורג פלסטי.

18/11/2002 | 08:39 | מאת: אורטל

דר' אסא האם אני צריכה ללכת לאורטפד כדי שיקבע מה גובה העקמת? האם יש אפשרות שהושתלה עצם לכל אורך הגב ואז לא אוכל לקבל אפידורל? האם תוכל לקשר אותי עם אנשים בני גילי(21) שעברו ניתוח סקוליאוזיס? תודה על התייחסותך אורטל

מנהל פורום אורתופדיה