כתף כואבת

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

16/11/2002 | 23:41 | מאת: adi

היי מדי פעם כואבת לי הכתף ובדרך כלל כשאני מזיזה את היד שומעים רעש כמו קליק או התנגשות. בעבר לפני כ-8 שנים בערך נפלתי במדרגות וידי נמשכה לאחור. שמו לי במיון תחבושת לקיבוע נראה לי שזה נקרא "מתלה" שהיד תלויה ב90 מעלות. אחרי כמה שנים בצבא היו ימים שלא יכולתי להזיז את היד בכלל. רציתי לדעת אם מה שקרה בעבר משפיע היום? מהם הרעשים שאני שומעת? האם אתה מכיר תופעה כזאת? מה ניתן לעשות אם בכלל? תודה רבה נ.ב רציתי להוסיף שיש לי גם כאבים בבירכיים אבל שונים מהכתף.

תופעה כמו שאת מתארת מוכרת ויש לה יותר מגורם אחד. בדרך כלל מדובר בגיד הקופץ אגב תנועה ממקומו או בחוסר יציבות של המפרק. בדיקה גופנית בתוספת בדיקת עזר כמו אולטרהסאונד מספיקים בדרך כלל לצורך איבחון. משתקבע האבחנה ניתן יהיה גם להחליט על טיפול

מנהל פורום אורתופדיה