הבדל של 3.5 בין אורך הרגלים בילד

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

13/11/2002 | 23:50 | מאת: רוני

שלום הבן הקטן שלי כיום בין 5 וחצי יש הבדל בין אורך רגליו של כ 3 עד 3.5 ס"מ .הפחד שלי הוא מעקמת בגבו היות וכשהוא בלי נעלים מותאמות הוא ממש עומד עקום. הילד לא הובחן בבית החולים בו נולד (אסף הרופא) ולא נשלח לבדיקה כשהיה תינוק . יש לציין שיש לי 3 ילדים נוספים שאין אצלהם בעה דומה. בגיל שנה כשהחל ללכת שמתי לב שהליכתו מוזרה ושהוא מרים רגל אחת כאשר הוא דורך על השניה כאשר הוא עומד. האחות בטיפת חלב טענה שזה נורמלי. אבל לי זה לא נראה בקופת חולים טענו שאין מה לעשות לאחר בדיקות בהתפתחות הילד (בהם הילד נמצא תקין) פניתי לבית חולים אסף הרופא שם נערכו בדיקות שגרתיות כל חצי שנה לפני כשנתיים פנינו לבית חולים קפלן ושם גם נשללה האפשרות לבעיה גנטית. כיום אנחנו ממשיכים לבוא לבקורת כל חצי שנה וקונים לו נעלים עם הגבהה. אני נואשת לדעת האם אפשר לעשות יותר למען הילד כדי שהגב שלו לא יעוות והאם יש פתרון לבעיה. אשמח מאוד לשמוע הצעות, כולל פתרונות בחו"ל בתודה מראש רוני

חששך מהתפתחות עקמת אצל בנךהוא מוגזם מעט . העקמת עשויה להתפתח בתקופה של צמיחה מהירה מה שיקרה רק בעוד כ6-8 שנים. בנתיים אם תשמרי על הבדל אורך של כ 1.0 ס"מ בין הרגליים על ידי הגבהת העקב ברגל הקצרה לא תווצר עקמת. מטרת המעקב שנערך לבנך הנו בין השאר לתכנן את מועד ביצוע הניתוח לשם השואת אורך הרגליים. התכנון יכלול קביעת סוג הניתוח ומועדו. לצורך החלטה יש לחזות את האורך הסופי של הרגליים ובאיזה גיל תגמר צמיחתן לאורך.

מנהל פורום אורתופדיה