בעיה בחוליות עמוד שדרה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

12/11/2002 | 21:18 | מאת: יפה

בגלל כאבים ברגל שמאל ערכתי בדיקת C.T , ולהלן הממצאים החריגים: L4-L5 - תעלה הספינלית ברוחב 10-11 מ"מ. פרולפס מינימלי של דיסק אחורי מרכזי. שינויים היפרטרופיים קלים בתוך מפרק הפסצטלי מימין ומשמאל. L5-S1 - תעלה הספינלית ברוחב 9-10 מ"מ. פרולפס קל של דיסק אחורי מרכזי ופרה צנטרלי ימין (בחלקו מסוייד). פסטות עם שינויים היפרטרופיים קלים. נא המצלתך לטיפול ע"מ לשפר את המצב. מקווה כי המידע הנ"ל מבהיר את הבעיה. בתודה ובברכה. יפה

המידע שהבאת רחוק מלתת תמונה ברורה על מצבך. ראשית עליך לתאר בדיוק ובפרוט את טיבו של הכאב מאין בדיוק ולאן, מתי הוא מתעורר מתי נעלם מה מגביר אותו מה מקל עליו , מה מצאו בבדיקה גופנית דהיינו לאיזה זוית מגיעים בהרמת רגל ישרה בשכיבה ובישיבה. מה מצב כח גס שלשרירי הגף התחתון מה עם ההחזרים הגידייים העמוקים מה קורה ע תחושה שטחית .רק כשיודעים את כל אלה אפשר להלביש לממצא הדימותי משמעות.

מנהל פורום אורתופדיה