דורבן או דלקת בגיד?

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

11/11/2002 | 11:22 | מאת: רינה

שלום, לפני ארבעה ימים התחיל אצלי כאב עמום בעקב רגל ימין. אתמול הייתי אצל אורטופד והוא מישש מעט את הרגל וקבע כי יש לי דלקת בגיד ורשם לי ואיוקס. לשאלתי ענה כי מדובר בדורבן! למיטב ידיעתי, המוגבלת, דורבן הינה הצטברות של סידן או גדילת עצם העקב. אבקש לדעת האם יש קשר בין דלקת בגיד לבין דורבן, כמה זמן מומלץ להמנע מפעילות ספורטיבית? תודה ( - :

יפה שאלת ואפילו צדקת- דורבן אינו המחלה אלא תוצר לואי שלה. המחלה נקראית דלקת של חותלת השעל .שימי לב חותלת ולא גיד. גיד הנו המשכו של שריר וכאןלא מדובר בשריר אלא בחותלת שנקראית גם פסציה . השם הלועזי הנו PLANTAR FASCIITIS . על מחלה זאת קראי נא ב: http://www.doctors.co.il/forums/read.php?f=11&i=100168&t=100094

מנהל פורום אורתופדיה