עקמת לבת 6

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

04/11/2002 | 23:02 | מאת: המתייעצת

שלום רב, בתי בת 6. והרופא המטפל גילה התחלת עקמת. הייתי רוצה לדעת מהו הטיפול הטוב ביותר לבעיה זו. האם באמת צריך חגורות / תמיכות שונות. האם יש התעמלות שעוזרת. בתודה אמא שדואגת

לפני שמדברים על טיפול לעקמת חשוב לשאול כמה שאלות ולתת להן תשובה : 1. האם מדובר בעקמת אידיופתית ( ללא סיבה ידועה ) או עקמת מולדת 2. האם מדובר בעקמת משנית למחלה או בעיה אחרת לדוגמא האם יש הבדל באורך הרגליים. האם יש בעיה כלשהיא בחוט השדרה או באברים נוספים. במידה שמדובר בעקמת מולדת והיא קלה אין צורך בשום טיפול אךישצורךבמעקב. במידה ומדובר במחלה כלשהיא יש לזהותה ולטפל אם ניתן. במדה שמדובר בהבדל אורך רגליים יש לקבעו ולדאוג להשואה במידת הצורך במידה שמדובר בעקמת אידיופתית יש למדוד אותה. במידה שהיא קטנה מ 25 מעלות אין צורך לטפל אך יש צורך להמשיךבמעקב. במידה שהעקמת מתקדמת יש לטפל תחילה במחוך מתאים. טיפול בתרגילים לא משנה כלום לעצם העקמת אך התרגילים יש להם חשיבות במדה ומתחילים לטפל במחוך.

מנהל פורום אורתופדיה