שחיקת סחוס בברך

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

04/11/2002 | 18:34 | מאת: רינת

דר. לב אל אסא, שלום ! ישנה זריקה, הניתנת אחת לשבוע, ועלותה החודשית כ- 1000 ש"ח, והאמורה לטפל בבעיה שבנדון. 1. מה שם הזריקה? מה אמורים להשיג באמצעותה - האם "שמירה על הקיים" או שיפור מצב קיים? 2. האם כמוסות מגה-גלופלקס הוכחו כאפקטיביות? תודה רבה, רינת

אני מניח שכוונתך לזריקות של סודיום האלורונט. יש3 או 4 סוגים בשוק כולם הנם מלחי חומצה היאלרונית . מדובר על 3 עד 5 זריקות הניתנות פעם בשבוע לתוך המפרק ( הברך ) . הם משמים ל"שימור הסחוס". השמות הנם: אורתוויסק,סינויסק, אדנט ויש עוד אחד שפשוט איני נזכר כרגע בשמו. איני יכול להגיד על מגה גלופלקס אך החומרים גלוקוזאמין וכונדרואיטין סולפט -שנמצאים על פי הפרסום במגהגלופלקס- הוכחו כיעילים בהגנה על הסחוס המפרקי ובהורדת הכאב.

מנהל פורום אורתופדיה