עקמת בגב

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

03/11/2002 | 01:55 | מאת: דוד

שלום!!! הנני נער בן 19, התגלתה אצלי עקמת לפני כ 3-4 שנים (שההייתי בן 16-17 בערך) זויתה היתה 12 מעלות.הרופא המליץ לי לשחות ובנוסףשלח אותי לפיזוטרפיה.הלכתי מספר פעמים בודדות לפיזוטרפיה ובנוסף התחלתי ללכת לחדר כושר(עד היום אני עדיין מתאמן). יש לציין שבאותה תקופה אני הלכתי קפוף מעט בגב העליון.לא מזמן ב 29/10/02 הלכתי לבדיקה נוספת עשו לי צלום והעקמת גדלה ל 35 מעלות רק בביקור זה של הרופא הבנתי שהעקמת היא בגב התחתון ולא בעליון(תמיד חשבתי שהעקמת היא בעצם זה שאני הולך כפוף)...שאלתי את הרופא האם יש טיפול שמיישר את הגב הוא אמר לי שיש ניתוח אך עושים אותו כאשר יש עקמת של 40 מעלות.שאלתי אותו מה לעשות בקשר לזה שאני הולך כפוף הוא המליץ לי לשחות...יש לי כמה שאלות: 1.בתקופה שגילו אצלי את העקמת התחלתי להתאמן בחדר כושר(ללא תרגילים שמעמיסים על הגב)..מה הסיבה שהעקמת החריפה ולא השתפרה? 2.איך אתה ממליץ שאני יטפל בזה שאני הולך קפוף?האם שחיה תפתור את הבעיה?אם כן איזה סוג שחיה אתה ממליץ ובאיזה תדירות? 3. האם יש דרך חוץ מהניתוח לתקן את העקמת וזה שאני הולך כפוף? 4. האם הניתוח מסוכן? עצם זה שמכניסים ברזלים לגב האם אחרי הניתוח מוגבלים גופנית בלעסוק בפעיליות? 5.האם העקמת היא תורשתית? 6.האמת היא שאני מקבל הערות על הלכתי הקפופה האם יש דרך להסתיר זאת(מכשיר וכו) 7.האם העקמת תחריף? בתקווה שתענה על התשובות תודה רבה דוד

שחיה והתעמלות לא יכולים להשפיע על עקמת וחבל על זמנך. עניין הליכתך כפוף דורש בדיקה יתכן שעדיין ניתן לעזור לך על ידי מכשיר העשוי לדבר אך עלך לפנות לאורתופד המתמחה בבעיות של עמוד שדרה שיעשה לך את הצילומים שנכון לעשותם ומתוכם יוכל לדעת אם וכיצד לטפל

05/11/2002 | 22:16 | מאת: דוד

תשובתך: "שחיה והתעמלות לא יכולים להשפיע על עקמת וחבל על זמנך. עניין הליכתך כפוף דורש בדיקה יתכן שעדיין ניתן לעזור לך על ידי מכשיר העשוי לדבר אך עלך לפנות לאורתופד המתמחה בבעיות של עמוד שדרה שיעשה לך את הצילומים שנכון לעשותם ומתוכם יוכל לדעת אם וכיצד לטפל" שאלתי: -מה בנוגע לניתוח....האם הברזלים שמחדירים לעמוד השידרה מפריעים לפעילות גופנית(מגביל בתנועה? או יכולת?) -ההיתי אצל רופא ממוחה במרפאה בלין חיפה אצל דר ברוסקין הוא אמר לי על מנת לעזור לזה שאני לא ילך כפוף זה לשחותתהאם זה נכון ששחיה תעזור לי ללכת זקוף? -ציינת שיש מכשיר שיכול לעזור מה שמו?(על מנת שאהי ישאל את הרופא שלי) -האם יש מומחה שמקבל ביקור חולים שאתה ממליץ שאני ילך?(בסביבת חיפה) בתודה מראש דוד

מנהל פורום אורתופדיה