צוואר קשה מוגבל וכואב

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

27/02/2000 | 15:14 | מאת: שלומית

שלום לך! ברצוני לשאול מה יכולות להיות הסיבות לצוואר קשה מוגבל בתנועה, כואב מאוד במיוחד בישיבה ממושכת ....לציין שנערכו צילומים של c/t mri ואין ממצא מיוחד במבנה, אולם על פי בדיקת נירולוג נירוכירורג ופיזיוטרפיסט נאמר לנו שהצוואר קשה ומוגבל. הילדה בת 15 ללא כל מתח או חרדות או כל סיבה ללחץ שיוכל להוות בעיה, מאז ומתמיד הצוואר ישר מדי, אנו תמיד חשבנו שהיא פשוט זקופה לציין שגם בc/t נאמר שהצוואר ישר מדי. בברכה שלומית

שלומית שלום, קשה מאוד להוסיף לידע שבידייך לאחר הבדיקה על ידי נוירולוג ונוירוכירוכג ובדיקות ה- CT, MRI. לעיתים זהו הגורם הינו העצמות (חוליות עמוד השדרה הצוארי) אשר אינן במבנה הקמור הנורמלי. סיבות אחרות יכולות להיות פריצת דיסק, בעיה בשרירי הצואר או גידולים אולם אלו לרוב נשללים בבדיקות שציינת. אם הכאבים מוקרנים לגפיים העליונות סביר להניח שקיים לחץ על העצבים ויש לבדוק בכיוון זה. אגב, אם ה MRI בוצע ללא חומר ניגוד כדאי לשקול לחזור עליו מכיון שדברים מסויימים מתגלים רק כך. לא ציינת מה היה הטיפול עד כה אולם בודאי הייתי ממליץ על פיזיותרפיה ממושכת לפני כל טיפול אחר. בהצלחה!

מנהל פורום אורתופדיה